Taalcoach - Tweetalig opvoedenOver mij


Ik ben Montserrat Vidal García. Ik ben een Spaanse psychologe met een master in logopedie, beide graden behaald aan de Universiteit van Granada, en heb opleiding als kindercoach.

Montse Vidal Garcia - Taalcoach tweetalig opvoeden Ik was gedurende zeven jaar als zelfstandig professional verbonden aan de kliniek Altea-Psícologos te Granada. Mijn taken bestonden uit het diagnosticeren en behandelen van stoornissen bij kinderen en logopedische problemen, evenals het opstellen van richtlijnen en het begeleiden van gezinnen. Ook verzorgde ik de opleiding van nieuw personeel in de kliniek.

Zes jaar lang was ik deel van het technisch-psychologisch team in het steunprogramma voor gezinnen en kinderen met speciale onderwijsbehoeften van de Gemeentelijke raad voor onderwijs aan kinderen in Granada. Regelmatig gaf ik voordrachten over het opvoeden van kinderen. Drie jaar lang was ik lid van de dienst van het College van psychologen in Granada voor het verkrijgen van het certificaat van geschiktheid voor Internationale Adopties.

Montse Vidal Garcia - Taalcoach tweetalig opvoeden In 2001 verhuisde ik naar Nederland waar ik doorging met mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling en tegelijkertijd de taal leerde en mijn dochter opvoedde. Ik behaalde het certificaat Nederlands als tweede taal (NT2-II) en richtte mijn ontwikkeling op het tegelijkerijd leren, ontwikkelen en stimuleren van verschillende talen. Sinds 2009 werk ik met de directie van de Spaanse school van Amsterdam voor meertalige kinderen aan activiteiten zoals workshops voor uitspraak, informatieve presentaties en beoordeling van kinderen vóór toelating tot de school.

Enige jaren geleden richtte ik het bedrijf La Sabika Taal op als antwoord op de vraag naar professionele diensten in het werken met meertalige kinderen waarbij rekening gehouden wordt met psychologische, culturele en linguïstische variabelen. Sindsdien verzorg ik begeleiding van ouders in scholen, geven van instructie en richtlijnen aan gezinnen, educatieve workshops voor kinderen, voordrachten voor instellingen, en privé-sessies voor linguïstische stimulatie.

De instrumenten waarmee ik werk zijn gedegen theoretische kennis en jarenlange werkervaring. Mijn beste aanbevelingsbrief is de mening van mijn klanten en de lach van kinderen die hun woorden met mij delen.

Montse Vidal Garcia - Taalcoach tweetalig opvoeden


Vanwaar La Sabika?


La Sabika is de heuvel waarop het Alhambra van Granada gebouwd is. De nasridische dynastie koos deze strategische plaats omdat van daaruit de stad en omgeving goed overzien kunnen worden. Het complex beschikte over een eigen watertoevoer waarvoor een kanalensysteem werd benut dat reeds was aangelegd door de Romeinen.

Stimuleren van taal bij kinderen

De heuvel vormt een stevig fundament voor de citadel. Zo moet ook taal een solide basis hebben zodat persoonlijke ontwikkeling niet nadelig beïnvloed wordt; deze basis moet verzorgd worden en dat is de service die La Sabika Taal biedt.