Taalcoach - Tweetalig opvoedenAdvies en coaching


Het opvoeden in tweetalige context is de meest natuurlijke en effectieve manier om tegelijkerijd meerdere talen te leren. De realiteit laat ons zien dat dit proces noch eenvoudig noch probleemloos is.

Bij La Sabika Taal vindt u professionele ondersteuning om deze twijfels op te lossen en advies te krijgen over wat u moet doen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie krijgt u antwoorden op vragen zoals:

• Hoe creëert u thuis de juiste omstandigheden zodat ontwikkeling van meerdere talen goed verloopt?

• Hoe kan taalontwikkeling beter gaan, afhankelijk van de omstandigheden in uw gezin?

• Welke hulpbronnen zijn er voor u, hoe krijgt u er toegang toe en hoe maakt u er gebruik van?

• Wat is normaal, en wat is ongewoon, tijdens het gelijktijdig leren van verschillende talen op jonge leeftijd?

• Hoe om te gaan met gebruikelijke moeilijkheden en problemen.Begeleiden van ouders


In veel gevallen is het niet genoeg om twijfels weg te nemen of tot een compromis te komen. Het opgroeien in een tweetalige omgeving garandeert niet dat een kind beide talen leert en actief gaat gebruiken.

Ouders moeten zich bewust inspannen opdat een kind de noodzaak voelt en gemotiveerd wordt om een niet-dominante taal te spreken. Neem contact met mij op en u leert strategiën die u kunt gebruiken in de communicatie met uw kind.Directe stimulatie van Spaans bij kinderen


Blijft uw kind Nederlands (of een andere taal) met u spreken ondanks al uw pogingen om te bereiken dat het Spaans met u spreekt? Door middel van privé-sessies in ontspannen en speelse sfeer bij u thuis, krijgt uw kind gelegenheid dit patroon te doorbreken.

Of wellicht heeft uw kind meer blootstelling nodig aan het Spaans, samen met iemand wiens moedertaal Spaans is en die bedreven én ervaren is in het scheppen van een linguïstische omgeving om het leerproces te optimaliseren?

Als dit het geval is, neem dan contact met mij op en samen analyseren we uw persoonlijke situatie.Advies aan organisaties


Montserrat-Vidal-Garcia - Training voor meertalige kinderen op locatie Ik werk bijvoorbeeld voor de Spaanse School van Amsterdam voor tweetalige kinderen. Sinds 2009 bied ik verschillende professionele diensten zoals workshops over uitspraak, begeleiding van ouders, instructieve presentaties, ondersteuning van het selectie-proces van nieuwe leerlingen …

Door het directe contact met het onderwijzend personeel, de directie en de gezinnen van de leerlingen, heeft La Sabika Taal een integrale visie op Nederlands-Spaanse tweetalige ontwikkeling.

Behoort u tot een school of andere organisatie met interesse in het simultaan leren van verschillende talen? Wenst u meer te weten over de problematiek? Aarzel niet om contact op te nemen en ik zal u gepersonaliseerde opties aanbieden, aangepast aan uw specifieke interesses.Overige diensten


Educatieve workshops

Bedoeld voor kinderen om hun Spaans te verbeteren.


Perfectionering van uitspraak

Bedoeld voor zowel kinderen als volwassen die erin zijn geïnteresseerd om dit aspect van hun Spaans te verbeteren.


Privé-sessies voor spaanstalige kinderen

Speciaal bedoeld voor gezinnen die tijdelijk in Nederland verblijven en wensen dat de moedertaal van hun kinderen geen achterstand oploopt. Als het kind jong is en school zal beginnen in het land van herkomst, kunnen we de ontwikkeling van Spaans stimuleren om een mogelijke achterstand te voorkomen.


Spaanse conversatie

Bij La Sabika Taal hebt u de gelegenheid om uw Spaans te oefenen alsof u in een spaanstalig land bent.

Bijvoorbeeld, onder het genot van een kop koffie converseren over een thema dat u interesseert of praten over uw favoriete boek … u kiest zelf een thema voor het gesprek en u bepaalt zelf de frequentie van de sessies.

Dit is een andere vorm om hetgeen u leerde in uw cursussen Spaans te gebruiken - of op te frissen (ongeveer vanaf niveau ELE B1).Volg La Sabika Taal op